FødevareWatch

Sydbank: Unibrew-konkurrents salg tyder på svage ølmarkeder

Royal Unibrew vil formentlig være ramt på samme måde som den finske bryggeri-konkurrent Olvi, der havde et svagt tredje kvartal. Det vurderer Sydbank.

Foto: PR/Royal Unibrew

Det er fortsat en særdeles svær disciplin at sælge øl og drikkevarer i Finland og Baltikum, og det har været særligt udtalt i sensommeren, hvor vejret har været dårligt.

Det vurderer Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, efter at det finske bryggeri Olvi, som er konkurrent til Royal Unibrew, er kommet med regnskab for tredje kvartal, der viste fald i både omsætning og indtjening.

"Der er ikke nogen hjælpende hånd til Royal Unibrew i det her regnskab. Udviklingen er negativ, men en del af det skyldes, at vejret har været dårligt," siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

"Vi vil formentlig se det samme billede for Unibrew, fordi man sidste år havde et godt tredje kvartal, hvor vejret var rigtig godt," siger han.

Olvi havde i juli, august og september en omsætning på 88,9 mio. euro, hvilket var en tilbagegang på 9,1 pct. i forhold til den samme periode året før. Det lavere salg betød også en dårligere driftsindtjening, som dykkede med 17,7 pct. til 14,1 mio. euro.

Siden Royal Unibrew for nogle år siden købte bryggeriet Hartwall af Heineken, har bryggeriet været udfordret af et svært ølmarked i Finland, hvor forbrugerne holder igen.

Regnskabet fra Olvi indeholder ikke positive ord i den sammenhæng, vurderer Morten Imsgard.

"Der er ikke positive meldinger i forhold til Finland. Det er et meget svært ølmarked, hvor spillerne har det hårdt, og det her regnskab giver i hvert fald ikke indikationer af, at det skulle være blevet bedre," siger han.

Ud over at sælge øl og drikkevarer på det finske marked er Olvi også til stede i flere af baltiske lande - på linje med Royal Unibrew - og her skal man også lede grundigt efter lyspunkterne.

"Meldingerne fra Østeuropa er heller ikke alt for opløftende, hvor det blandt andet ser svagt ud i Letland med tilbageholdende forbrugere," siger Morten Imsgard.

I forbindelse med regnskabet justerer Olvi forventningerne til årets resultat og regner nu med et mindre fald i omsætning og driftsoverskud sammenlignet med 2014. Tidligere var der ventet en enten flad udvikling eller et mindre fald.

Royal Unibrew kommer med regnskab for tredje kvartal 25. november.

Unibrew-rivals salg tørrer ind efter kold sensommer

Sabmiller: Derfor afslår vi AB Inbevs købstilbud

Unibrew ser ikke konsekvenser af megafusion

Unibrews finske forretninger mærket af salgsfremstød

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier