FødevareWatch

Unibrew-rivals salg tørrer ind efter kold sensommer

Finland er et hårdt marked at sælge øl i, konstaterer det finske bryggeri Olvi i sit kvartalsregnskab. Og netop i Finland slås Olvi med Royal Unibrew, der købte sig ind på markedet for et par år siden.

Foto: PR/Royal Unibrew

Det finske bryggeri Olvi, som er konkurrent til danske Royal Unibrew, har haft tilbagegang i salget i tredje kvartal, hvor særligt en kold og regnfuld juli trak salget ned.

Olvi havde i juli, august og september en omsætning på 88,9 mio. euro, hvilket var en tilbagegang på 9,1 pct. i forhold til den samme periode året før. Det lavere salg betød også en dårligere driftsindtjening, som dykkede med 17,7 pct. til 14,1 mio. euro.

Der var negativ salgsudvikling i Finland, Estland, Letland og Hviderusland, men en mindre fremgang i Litauen. Olvi var især ramt af nedgang i Hviderusland, hvor både salg og indtjening er ramt af en kraftig svækkelse af den hviderussiske rubel.

Derimod var der forbedringer i indtjeningen i Finland, Letland og Litauen, selv om vejret i juli, der er den vigtigste sommermåned, var koldere og mere regnfyldt end i juli 2014.

Ser man på det finske marked, som set med Royal Unibrew-briller er det mest interessante, bliver det endnu en gang understreget, at Finland er et svært marked at sælge øl i.

"Markedsudviklingen i Finland er stadig udfordrende. Alligevel er det lykkedes at forbedre indtjeningen gennem besparelser samt effektivitets- og salgstiltag," skriver det finske selskab i regnskabet.

I forbindelse med regnskabet justerer Olvi forventningerne til årets resultat og regner nu med et mindre fald i omsætning og driftsoverskud sammenlignet med 2014. Tidligere var der ventet en enten flad udvikling eller et mindre fald.

Royal Unibrew, der gjorde sit indtog i Finland gennem opkøbet af Hartwall for et par år siden, kommer med regnskab 25. november.

Unibrew ser ikke konsekvenser af megafusion

AaB forlænger sponsoraftale med Unibrew

Unibrews finske forretninger mærket af salgsfremstød

Nordea: Unibrew overrasker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier