FødevareWatch

Unibrew-rival slutter 2015 med fremgang og venter mere i 2016

Det finske bryggeri Olvi der er konkurrent til Unibrew i Baltikum, havde i perioden oktober-december en fremgang i salget på 3,8 pct.

Foto: Pressefoto

Royal Unibrew-konkurrenten Olvi fik en fornuftig afslutning på 2015, efter at årets første tre kvartaler bar præg af vanskelige markeder.

Det finske bryggeri, der er treer på markedet i Finland, men også konkurrent til Unibrew i Baltikum, havde i perioden oktober-december en fremgang i salget på 3,8 pct.

Omsætningen beløb sig samlet set til 68,8 mio. euro. De samlede volumener steg i de sidste tre måneder af 2015 til 127,8 mio. liter - 600.000 liter mere end i fjerde kvartal 2014.

Der har været en mindre fremgang i Finland, Letland og Hviderusland, mens udviklingen har været flad i Estland, og der var mindre tilbagegang i Litauen.

På driften var der også bedre resultater, da overskuddet blev løftet til 6,3 mio. euro, hvilket var en fremgang på omkring 40 pct. Det er blandt andet en række omkostningstiltag i den finske del af forretningen, der har løftet overskuddet.

For 2016 venter bryggeriet en lille fremgang i volumener og omsætning, som i 2015 samlet set lød på 310,5 mio. euro.

Royal Unibrew gjorde sit indtog i Finland gennem opkøbet af bryggeriet Hartwall - som blev købt af Heineken for et par år siden.

Det danske bryggeri kommer med regnskab 1. marts. Ud over Unibrew og Olvi er Carlsberg også til stede i Finland med en markedsandel på 55 pct.

Royal Unibrew klar til nye opkøb

Humlepriser kan erstatte lys amerikaner med mørk belgier

Regn ramte toppen i konservative Hancock

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier