FødevareWatch

Royal Unibrew klar til nye opkøb

Overtagelsen af det finske bryggeri Hartwall er ved at være på plads, fortæller Unibrew-topchef Henrik Brandt, der melder sig klar til nye opkøb.

Adm. direktør i Royal Unibrew, Henrik Brandt | Foto: Jyllands-Posten

Danmarks næststørste bryggeri Royal Unibrew er parat til at opkøbe andre bryggerier, hvis muligheden byder sig.

Det skriver Berlingske Business.

Meldingen kommer, fordi Royal Unibrew nu har fået integreret finske Hartwall i koncernen. Hartwall blev købt fra Heinekin i 2013 for 2,8 mia. kr.

"Vi er stort set tilbage, hvor vi var, inden vi købte Hartwall, vi har styr på det. Det betyder også, at vi har luften og kræfterne til at købe noget større igen, hvis muligheden opstår. Vi har ikke noget mindreværdskompleks, og vi er glade for den størrelse, vi har, men hvis der opstår noget, så kigger vi på det," siger adm. direktør i Royal Unibrew, Henrik Brandt, til Berlingske Business.

Svagt finsk marked

Arbejdet med Hartwall er dog langt fra færdigt, da bryggeriet har tabt markedsandele i Finland i 20 år til blandt andre Carlsberg.

Royal Unibrew kommer med regnskab for tredje kvartal 25. november, og her venter analytikerne spændt på, hvordan det går i den finske forretning.

For et par uger siden kom den finske konkurrent Olvi med et skuffende regnskab blandt andet på grund af svigtende salg i Finland.

"Der er ikke nogen hjælpende hånd til Royal Unibrew i det her regnskab. Udviklingen er negativ, men en del af det skyldes, at vejret har været dårligt," sagde senioranalytiker i Sydbank Morten Imsgard til Ritzau Finans i forbindelse med Olvis regnskab.

Olvi havde i juli, august og september en omsætning på 88,9 mio. euro, hvilket var en tilbagegang på 9,1 pct. i forhold til den samme periode året før. Det lavere salg betød også en dårligere driftsindtjening, som dykkede med 17,7 pct. til 14,1 mio. euro.

Sydbank: Unibrew-konkurrents salg tyder på svage ølmarkeder

Unibrew-rivals salg tørrer ind efter kold sensommer

Nyt gigantbryggeri rykker op i sin helt egen liga

Unibrew ser ikke konsekvenser af megafusion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier