Coca-Cola overvejer mexicansk fremtid efter gidseltagning

Læskedrikgiganten Coca-Cola vil muligvis trække sig helt ud af en mexicansk region, efter to af koncernens ansatte blev taget til fange af utilfredse demonstranter i sidste uge.
Coca-Colas kontorer i den mexicanske by Chilpancingo er lukkede indtil videre. | Foto: Alejandrino Gonzalez/AP/POLFOTO/arkiv
Coca-Colas kontorer i den mexicanske by Chilpancingo er lukkede indtil videre. | Foto: Alejandrino Gonzalez/AP/POLFOTO/arkiv

En række fødevare- og drikkevareselskaber, som opererer i den sydmexicanske region Guerrero, har oplevet store problemer med utilfredse demonstranter, der angriber selskabernes ansatte og blokerer og røver deres leverancer af varer.

Og det får nu den amerikanske læskedrikkæmpe Coca-Cola til at overveje, om man helt skal trække sig ud af den mexicanske region.

Det skriver Associated Press.

Protesterne i Guerrero skyldes, at 43 studerende er forsvundet i regionen, og de er taget til i styrke på det seneste. Onsdag i sidste uge resulterede det i, at to Coca-Cola-medarbejdere blevet taget gidsler af demonstranterne, som tæller utilfredse studerende og undervisere.

Demonstranterne forsøgte ifølge AP Coca-Colas kontorer i byen Chilpancingo, hvor de altså endte med at tage to ansatte til fange. Ifølge demonstranterne skete det som modsvar til, at fem demonstranter var blevet arresteret ”uden grund”, og man ville bruge medarbejderne i en ”byttehandel”. Ti mennesker kom ifølge AP til skade under gidseltagningen.

Det mexicanske Coca-Cola-tapperi Coca-Cola Femsa siger til nyhedsbureauet, at de ansatte er blevet løsladt igen og er uskadte. Men ikke desto mindre overvejer koncernen nu sin fremtid i den mexicanske region.

”Vi evaluerer på nuværende tidspunkt vores drift (i området, red.), men sikkerheden for vores personale kommer i første række,” skriver selskabet i en meddelelse sendt til AP.

Coca-Colas kontorer i Chilpancingo er indtil videre lukkede, mens man evaluerer situationen.

Coca-Cola lavede nuttede dyr ud af Hitler-citater

Coca-Cola sælger igen kult-sodavand

Coca Cola fyrer folk for at kunne reklamere mere

Coca-Cola vil genskabe mælk

Bill Gates dropper McDonald’s og Coca-Cola

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg