FødevareWatch

Bill Gates dropper McDonald’s og Coca-Cola

Bill Gates’ investeringsselskab har solgt samtlige af sine aktier i fastfoodkæden McDonald’s og læskedrikgiganten Coca-Cola.

Foto: Anja Niedringhaus

Bill Gates er færdig med McDonald’s og Coca-Cola – i hvert fald fra et investeringsmæssigt synspunkt.

Det skriver Bloomberg.

Investeringsselskabet The Gates Foundation Asset Trust, som styrer investeringerne for Microsoft-grundlæggerens humanitære organisation The Bill & Melinda Gates Foundation, har således solgt sine aktiebeholdninger i både McDonald’s, Coca-Cola og olieselskabet Exxon Mobil i det fjerde kvartal af 2014.

Investeringsselskabet skilte sig af med 10,9 millioner aktier i fastfood-kæden til en anslået værdi på 1 mia. dollars i løbet af kvartalet, mens det solgte 21,4 millioner Coca-Cola-aktier til en pris på 914 mio. dollars.

The Bill & Melinda Gates Foundation kæmper for at få udryddet alvorlige sygdomme, der især rammer i tredjeverdenslande, såsom polio, malaria og AIDS. Ifølge organisationens hjemmeside ønsker man ikke, at investere i selskaber, hvis virksomhedsaktiviteter ses som værende ”uansvarlige”, skriver Bloomberg.

En pressesekretær siger dog til nyhedsbureauet, at man ikke kommenterer på investeringer eller aktieposter, og det vides ikke, om ovenstående politik ligger til grund for frasalget af McDonald’s- og Coca-Cola-aktierne.

Bill Gates-projekt vil sende 'super-bananer' til Afrika

Silicon Valley vil fremstille fremtidens mad

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier