FødevareWatch

Stryhns Gruppen opkøber dansk foodservicevirksomhed

Som et led i vækststrategien har virksomheden netop offentliggjort købet af den danske pålægsforhandler.

Foto: Jan Dagø/MAG

Stryhns Gruppen, som er en af landets største fødevarekoncerner, har netop underskrevet en købsaftale med foodservicevirksomheden Delitaste, der siden 2013 har importeret gourmetcharcuteri og delikatessepålæg.

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Opkøbet er Stryhns Gruppens femte i rækken siden 2015 og sker som led i at fokusere forretningen og målrette tilbuddet til foodservicebranchen.

”Vi er nået til et punkt, hvor vi ønsker at fokusere vores forretning. Med opkøbet af Delitaste får vi en klar platform målrettet vilkårene i landets professionelle køkkener. Det giver os mere fleksibilitet og bedre muligheder for at vækste i markedet,” Kristian Kornerup Jensens, der er adm. direktør i Stryhns Gruppen.

Opkøbet af Delitaste betyder 16 nye medarbejdere i Stryhns Gruppen. Delitastes nuværende ejer og direktør Kim Baltzer fortsætter i rollen som sidstnævnte, imens Kristian Kornerup Jensen bliver formand i virksomheden.

”Kombineret med Stryhns Gruppens solide platform og mangfoldige produktkompetencer står vi stærkere nu end nogensinde før, og jeg ser frem til i fremtiden at kunne skabe endnu større værdi for vores kunder,” siger Kim Baltzer.

Led i strategi

Opkøbet sker som et led i Stryhns Gruppens nye strategiske setup.

”I Stryhns Gruppen er vi blandt landets store leverandører til hverdagen, og selvom vi i mange år har haft professionelle køkkener som en del af kundeporteføljen, har vores samlede forretning fungeret på dagligvarehandlens vilkår. I foodservicebranchen er der nogle andre behov og markedsvilkår, og det har vi nu taget konsekvensen af,” siger Kristian Kornerup Jensen og uddyber:

”Vi målretter og fokuserer vores samlede forretning i to spor. Et spor målrettet dagligvarehandlen, og med Delitaste ombord kan vi nu samle og fokusere foodserviceforretningen i et særskilt spor. Med opkøbet sammenlægger vi salgsstyrkerne, og vi bliver lagerførende af størstedelen af vores foodservicesortiment, hvilket giver os mulighed for at agere på andre og langt mere fleksible vilkår end tidligere.”

Stryhns Gruppen har siden 2008 været en del af den familieejede norske fødevarekoncern Agra og har siden opkøbt mærker som Graasten Salater, K-salat, Langelænder Pølser og Jensens Køkken.

Danish Crown har udsolgt: Prisen på oksekød rammer højeste niveau nogensinde

Indonesien vil forbyde eksport af madolier

Stryhns-chef gætter på prisstigninger på 20-25 procent

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier