FødevareWatch

Stryhns-chef gætter på prisstigninger på 20-25 procent

Prisstigninger i fødevarebranchen vil fortsætte over de næste seks måneder, mener Stryhns Gruppens adm. direktør. Eventuelle stigninger i koncernen vil dog udelukkende inddække ekstraomkostninger.

Kristian Kornerup har været adm. direktør i Stryhns Gruppen siden 2011. | Foto: PR / Stryhns.

Den perfekte storm. Sådan beskriver Stryhns Gruppens adm. direktør Kristian Kornerup fødevarepriserne, der i øjeblikket bliver påvirket af både coronakrise, energikrise og krig i Ukraine. Og ifølge direktøren står priserne over de næste seks måneder til at stige yderligere.

Det skriver Berlingske.

”Jeg vil skyde på, at det i det første halvår udmønter sig i en prisstigning på ca. 20-25 procent fra fødevarebranchen ind imod detailbranchen. Og det vil nok udmønte sig i en prisstigning fra detail ind mod forbrugerne på cirka ti procent. Det er ca. det, vi vil se, i forhold til hvordan det typisk hænger sammen,” lyder estimatet fra direktøren.

Ifølge Kristian Kornerup vil eventuelle prisstigninger i koncernen udelukkende inddække omkostninger og altså ikke betyde mere profit i Stryhns Gruppen.

Britiske supermarkeder sætter grænse på indkøb af madolie

Danish Crown: Efterspørgslen tager et nøk opad med grillsæsonen indtog

Programmet er klar: Madens Folkemøde vil fokusere på de store spørgsmål i fødevarebranchen

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier