Arla trækker kapital ud af Grækenland

Arla mindsker risikoen i Grækenland ved at trække størstedelen af sin kapital ud af landet og reducere lagrene. Trods krisen forbliver mejerikoncernen i landet, siger direktør til Børsen.
AF RITZAU FINANS OG MAJKEN SØNDERGAARD NIELSEN

Arla mindsker risikoen i Grækenland ved at trække størstedelen af sin kapital ud af landet og reducere lagrene.

Det oplyser mejeriselskabet mandag i en e-mail.

Skridtet blev taget i sidste uge, efterhånden som dramaet om den græske gældskrise begyndte at spidse til.

"Med banker, der lukker, og stigende udfordringer for forhandlerne med at betale til tiden eller overhovedet at betale har vi reduceret vores risiko ved at reducere aktiebeholdningen og kun importere varer, vi ved, at vi kan sælge," skriver Arlas pressechef, Theis Brøgger, i en e-mail som svar på spørgsmål fra nyhedsbureauet Reuters.

Selskabet har beholdt tilstrækkeligt med penge i Grækenland til at betale skatter og lønninger til ansatte, tilføjer Arla.

"Vi fortsætter vores forretning i Grækenland uanset hvad, men hvis Grækenland træder ud af eurosamarbejdet, forventer vi, at vores årlige indtjening på 30-40 millioner euro kan blive halveret," lyder det i mailen.

Selskabet tilføjer, at det allerede har taget "forholdsregler og nødvendige skridt", men ikke på nuværende tidspunkt vil kommentere sagen yderligere.

Et sammenbrud i forhandlingerne mellem regeringen i Athen og dets kreditorer har kastet landet ud i en større krise, der blandt andet har medført, at græske banker holder lukket mandag, og at regeringen vil indføre kapitalkontrol.

Sammenbruddet har øget sandsynligheden for, at Grækenland må forlade eurozonen.

I et interview med Børsen fortæller international direktør i Arla, Steffen Andersen, lidt om de foranstaltninger, man har gjort sig.

"Vi er forberedte på, at hvis der bliver lukket ned for eurosamarbejdet, så går grækerne over til drakmer efter nogen tid. Vi tror, at drakmen bliver devalueret, og købekraften falder. Det gør vores omsætning også. Vi har forberedt os i forhold til vores udeståender dernede. De er blevet nedbragt, så vi har så få kreditter som muligt," siger direktøren.

For at bevare sin position i landet vil man f.eks. nok gøre smørpakkerne mindre, så hyldeprisen bliver mere overkommelig for en græker, tilføjer direktøren og understreger, at man ikke har planer om at ændre samhandlen med Grækenland.

Ifølge Børsen omsætter Arla i Grækenland årligt for ca. 250 mio. kr.

Arla-rival mister formand og millioner

Arla: Vi er afhængige af udlændinge

Arla-boss bakker op om skatteopgør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også