FødevareWatch

Arla-rival mister formand og millioner

Det pressede, britiske mejeriselskab First Milk har flere gange skåret i mælkeprisen, og i sidste uge måtte man melde om et trecifret milliontab for det seneste regnskabsår. Nu træder bestyrelsesformanden tilbage.

Foto: Colourbox

Det har været hårde tider for det britiske andelsmejeri First Milk, der er blandt de tilbageværende konkurrenter til Arla på det britiske marked. Det får nu selskabets bestyrelsesformand til at træde tilbage.

Det skriver The Grocer.

Bestyrelsesformand Jim Paice, der stødte til andelsmejeriet i oktober 2013, har ifølge det britiske detailmedie onsdag annonceret, at han trækker sig. Det skyldes primært, at der er behov for stærkere kommercielle kræfter i bestyrelsen og selskabet generelt, lyder det.

Selskabet har flere gange skåret i mælkeprisen, og fra næste uge vil den endnu engang få et nøk nedad, skriver The Grocer.

First Milk hentede tidligere på året en ny adm. direktør, Mike Gallacher, ind til at lede selskabet, og han har i den forgangne måned annonceret en omfattende spareplan. Den skal blandt andet føre til en gennemgang af forretningen, en ny forretningsstruktur og en markant nedbringelse af omkostningerne, blandt andet ved at nedlægge 70 arbejdspladser.

Og noget kunne da også tyde på, at der er brug for gennemgribende forandringer i andelsselskabet. I den forgangne uge meddelte First Milk således, at man har tabt 22 mio. pund, svarende til næsten 230 mio. kr., i det seneste regnskabsår, 2014/2015.

Britisk Arla-konkurrent udnævner ny topchef

Ny mejerichef skal trimme og fordoble Arla i Storbritannien

Arla vil bruge andelstanken som murbrækker til britiske forbrugere

Fonterra leder efter europæiske partnerskaber

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier