Arla: Vi er afhængige af udlændinge

Hos Arla Foods mener man ikke, at den negative snak om udlændinge er positiv, når det handler om at skaffe vigtig udenlandsk arbejdskraft til landet.

Valgkampen har indtil videre stået på udlændingepolitik, og flere partier forholder sig kritisk til emnet, og vil have strammet udlændingereglerne.

Det vækker bekymrende miner hos nogle af de største virksomheder i Danmark, blandt andet Arla Foods, da det kan få store konsekvenser for dem. De er nemlig meget afhængige af den udenlandske arbejdskraft.

Det skriver Politiken.

"Det er klart, at al den politiske snak om udlændinge ikke er positiv i den sammenhæng. Som virksomhed er vi afhængige af, at vi kan tiltrække de her mennesker. Både i dag og i morgen.Og hvis ikke vi kan det, rykker de her arbejdspladser ud af Danmark," siger Jais Valeur, koncerndirektør i Arla Foods, til Politiken.

Det er blandt andet Dansk Folkepartis forslag om, at virksomheder i Danmark skal kunne dokumentere, at de ikke kunne få arbejdet besat af danskere, før de ansætter folk uden for EU-området.

Hver tredje på Danish Crown er udlænding

Fagboss til virksomheder: Hvilken mangel på arbejdskraft?

Danish Crown-chef afviser kritikken fra fagboss

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også