FødevareWatch

Fiskere ærgrer sig over ministerskifte

"Det er ærgerligt at miste en minister for fiskeriet på grund af et spørgsmål omkring landbruget," lyder reaktionen fra Danmark Pelagiske Producent Organisations direktør ovenpå Eva Kjer Hansens afgang som miljø- og fødevareminister.

Foto: Kim Nielsen

Udover at være minister for det landbrug, som i sidste ende kom til at koste Eva Kjer Hansen posten som miljø- og fødevareminister, så havde hun også ansvaret for udviklingen af det danske fiskerierhverv.

Og i Danmark Pelagiske Producent Organisation (DPPO) ærgrer man sig meget over miljø- og fødevareministers afgang.

"Det er ærgerligt at miste en minister for fiskeriet på grund af et spørgsmål omkring landbruget," siger direktør Esben Sverdrup-Jensen til Fiskeritidende.dk.

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Ifølge direktøren har man i fiskeriorganisationen været tilfredse med Eva Kjer Hansen som minister, men i et opslag på organisationens hjemmeside skriver han, at ministeren med de mange ressortområder har haft lidt for meget på tallerknen.

"Fiskeri og akvakultur fortjener en langt mere en mere fremtrædende plads," siger Esben Sverdrup-Jensen.

Han peger på, at fiskeriet med Eva Kjer Hansen for bordenden har fået udpeget en ny positiv retning, og at man med hendes afgang ikke må miste det momentum, som er opstået i erhvervet.

"Vi må ikke tabe momentum selv med et ministerskifte," siger Esben Sverdrup-Jensen, og understreger, at timingen med en ny minister er meget uheldig i forhold til tobisfiskeriet, da man med Eva Kjer Hansen har mistet en minister, som var godt inde i sagen.

Danske fiskere havde det bedste år siden 2002

Store svenskere snupper danske fiskekvoter

Torsketal skygger for kvoteglæden i fiskeriforeningen

Minister fisker efter flere fisk til fiskerne

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier