FødevareWatch

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen (V) trækker sig som miljø- og fødevareminister, skriver ministeriet på sin hjemmeside. Det sker som konsekvens af sagen om landbrugspakken.

Foto: Jacob Ehrbahn, POLFOTO.

Eva Kjer Hansen (V) trækker sig som miljø- og fødevareminister.

Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

"Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg trækker mig fra posten som miljø- og fødevareminister," udtaler Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside.

Hun trækker sig som konsekvens af sagen om landbrugspakken, og hun forlader posten som minister for de to ministerier, som hun har ledet i de seneste otte måneder, siden regeringen trådte til.

De Konservative, som har stemt for den omdiskuterede landbrugspakke, mener, at ministeren har vildledt Folketinget i forbindelse med nogle af de udregninger, der er lavet i forbindelse med aftalen, og derfor udtrykte de tidligere på ugen mistillid til ministeren. Den mistillid skulle til afstemning i Folketinget onsdag, og med et flertal bestående af en samlet rød blok og De Konservative, kunne Eva Kjer Hansen ane sin sidste arbejdsdag i horisonten.

Men der bliver altså ikke tale om en situation, hvor hun og dermed også statsminister Lars Løkke Rasmussen vil komme i mindretal i folketingssalen.

"Men jeg vil ikke stå i vejen for regeringen Lars Løkke Rasmussen. Danmark har brug for et borgerligt-liberalt sammenhold," siger Eva Kjer Hansen i pressemeddelelsen.

Meddelelsen blev lagt på ministeriets hjemmeside kort før et pressemøde, som De Konservative havde indkaldt til lørdag klokken 10.

K-formand Søren Pape Poulsen valgte kort efter udsendelsen af meddelelsen om Eva Kjer Hansens afgang at aflyse det planlagte pressemøde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har under de seneste dages politiske drama støttet og forsvaret Eva Kjer Hansen og nævnt, at udskrivelsen af et folketingsvalg nok var mere sandsynligt end en fyreseddel til Eva Kjer Hansen.

Det blev dog alligevel ikke til et folketingsvalg.

"Jeg har med meget stor beklagelse modtaget miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens beslutning om at træde tilbage som minister," udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en pressemeddelelse, som blev udsendt efter meddelelsen fra Eva Kjer Hansen.

Hækkerup forventer linjen fortsættes

I forbindelse med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens afgang som minister, har Landbrug & Fødevarer udsendt en meddelelse med udtalelser fra Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

"Jeg tager til efterretning, at Eva Kjer Hansen har valgt at trække sig som minister efter den seneste tids uro. I Landbrug & Fødevarer har vi haft et godt og respektfuldt samarbejde med Eva Kjer Hansen. Det vil jeg gerne kvittere for," udtaler Karen Hækkerup og tilføjer:

"Jeg forventer, at den nye minister på posten vil videreføre den linje, som den nye fødevare- og landbrugspakke lægger op til."

Fødevareministeren fældet af landbrugspakken

Overblik: De dårlige sager, der ledte til Eva Kjers afgang

Efter kaotisk aften: Kjer sidder stadig som minister

Bæredygtigt Landbrug: "Det er justitsmord"

Minister lytter til forskerkritik - men fastholder pakke

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier