FødevareWatch

Fødevareministeren fældet af landbrugspakken

De Konservative har ikke længere tillid til fødevareminister Eva Kjer Hansen, der forventes at være færdig som minister.

Eva Kjer Hansen har ikke længere 90 mandater bag sig, og dermed tyder meget på, at hendes tid som miljø- og fødevareminister er ovre. Foto: Katrine Marie Kragh/Polfoto/Arkiv

Venstres Eva Kjer Hansen har ikke længere Konservatives opbakning som minister, slår regeringens støtteparti fast på et pressemøde tirsdag aften.

Dermed må ministeren ventes at skulle tage sin afgang.

Mistilliden fra Konservative skyldes, at Eva Kjer Hansen ifølge partiet ikke har været ærlig om miljøkonsekvenserne af regerings landsbrugspakke.

Ministeren påstod oprindeligt, at pakken i sig selv ville have positive konsekvenser for kvælstofudledningen. Det har flere forskere i de seneste uger dog stemplet som misvisende, og landbrugsordfører fra Konservative Rasmus Jarlov ville under et åbent samråd tirsdag have ministeren til at erkende, at hendes kommunikation var misvisende. Det afviste ministeren.

Konservative bakker dog stadig op om landbrugspakken, men vil gerne have en grønnere profil på pakken.

"Vi kan ikke have tillid til en minister, som ikke har givet et retvisende billede af de politiske beslutninger," siger Konservatives formand Søren Pape Poulsen på pressemødet.

Det er meddelt statsministeren, at Konservative ikke længere har tillid til fødevareministeren - men at man stadig står bag regeringen.

"Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften kl 21. Så må vi se om regeringen fortsat har flertal til at være regering...," skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

Det udsagn blev Søren Pape Poulsen forholdt på pressemødet, og han slog fast, at Konservative stadig har tillid til selve regeringen - og at det er gjort klart for statsministeren telefonisk.

"Det næste bliver at finde en måde at lave nogle kompenserende tiltag," siger Søren Pape Poulsen.

Miljøordfører Mette Abildgaard tilføjede, at Konservative ikke ser landbrugspakken som en stor miljøbelastning i sig selv, og at det ikke er pakken i sig selv, der fælder ministeren. Det er derimod misinformationen. Dog er der alligevel plads til yderligere kompenserende tiltag for miljøet.

De Konservative holder døren åben for næse til Eva Kjer

Minister lytter til forskerkritik - men fastholder pakke

Ingen hjemmel for udbetaling af 11 mio. kr. i landbrugsstøtte

Eva Kjer før skæbnedag: Har ikke vildledt Folketinget

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier