FødevareWatch

Skagen Havn vil være førende i Nordeuropa

Med endnu en udvidelse af havnearealet, satser Skagen Havn for alvor på fiskeriet.

Foto: Bo Hellum/FF Skagen

Skagen Havn vil være Nordeuropas største fiskerihavn. Den melding kommer bare fire måneder efter indvielsen af den nye havnekaj, der skulle øge anløbet af krydstogtskibe. Det skriver Fiskeri Tidende.

”Vi har fået en ambitiøs vækstorienteret strategi for både havnen og havnens kunder. Virksomheder efterspørger arealer til flere egne udvidelser. De arealer findes ikke i dag, og dem vil vi skabe for at imødekomme behovet. Det, at vi gennem strategisk udvikling kan være med til at skabe organisk vækst, styrker entydigt havnen og værdiskabelsen,” siger havnedirektør Willy B. Hansen, Skagen Havn til Fiskeri Tidende.

Gode rejetider i nordjyske Launis

Strategien er et resultat af en analyse, som man har foretaget af styrker og svagheder for havnen.

Skagen Havn er allerede Danmarks største fiskerihavn, primært på grund af landinger af industri- og pelagiske fisk tik virksomhederne FF Skagen og Skagerrak Pelagic. Desuden landes en del fisk fra svenske fiskefartøjer.

Udover kerneområdet, fiskeri, er ambitionen, at havnen frem mod 2030 tiltrækker nye kunder og forretningsområder indenfor fiskeri, fiskeindustri, moderne maritim service og værftsindustri.

Tobiskvoten forhøjes ikke

Ny fiskeriaftale: Flere sild men færre torsk i Østersøen

Miljøorganisationer er skuffede over nye østersøkvoter

Fiskere forstår slet ikke ny torskekvote

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier