FødevareWatch

Skagen Havn vil være førende i Nordeuropa

Med endnu en udvidelse af havnearealet, satser Skagen Havn for alvor på fiskeriet.

Foto: Bo Hellum/FF Skagen

Skagen Havn vil være Nordeuropas største fiskerihavn. Den melding kommer bare fire måneder efter indvielsen af den nye havnekaj, der skulle øge anløbet af krydstogtskibe. Det skriver Fiskeri Tidende.

”Vi har fået en ambitiøs vækstorienteret strategi for både havnen og havnens kunder. Virksomheder efterspørger arealer til flere egne udvidelser. De arealer findes ikke i dag, og dem vil vi skabe for at imødekomme behovet. Det, at vi gennem strategisk udvikling kan være med til at skabe organisk vækst, styrker entydigt havnen og værdiskabelsen,” siger havnedirektør Willy B. Hansen, Skagen Havn til Fiskeri Tidende.

Gode rejetider i nordjyske Launis

Strategien er et resultat af en analyse, som man har foretaget af styrker og svagheder for havnen.

Skagen Havn er allerede Danmarks største fiskerihavn, primært på grund af landinger af industri- og pelagiske fisk tik virksomhederne FF Skagen og Skagerrak Pelagic. Desuden landes en del fisk fra svenske fiskefartøjer.

Udover kerneområdet, fiskeri, er ambitionen, at havnen frem mod 2030 tiltrækker nye kunder og forretningsområder indenfor fiskeri, fiskeindustri, moderne maritim service og værftsindustri.

Tobiskvoten forhøjes ikke

Ny fiskeriaftale: Flere sild men færre torsk i Østersøen

Miljøorganisationer er skuffede over nye østersøkvoter

Fiskere forstår slet ikke ny torskekvote

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier