FødevareWatch

Tobiskvoten forhøjes ikke

Fiskerisektoren har på et møde med DTU Aqua mandag forsøgt at argumentere for en forhøjelse af tobiskvoten. Biologerne var ikke overbeviste.

Foto: Kim Nielsen

Fødevareminister Dan Jørgensen og biologerne fra DTU Aqua - den danske forskningsinstitution for fiskeri - frygter, at tobisbestanden er truet, og derfor har man fra den side af bordet været imod en kvoteforhøjelse, som Danmarks Fiskeriforening PO (DFPO) mener ville kunne sikre arbejdspladser i de vest- og nordjyske havne. 

Ifølge fiskeriorganisationen svarer biologernes konklusioner ikke til den virkelighed, som de danske tobisfiskere ser, når de fisker i Nordsøen.

Derfor har fiskesektoren, repræsenteret ved Danmarks Fiskeriforening PO, Danmarks Pelagiske Producentorganisation og Marine Ingredients Denmark, mandag holdt møde med DTU Aqua med formålet at undersøge, om der er mulighed for at arbejde på en forhøjelse af kvoten på tobis i 2015.

Fiskerne måtte imidlertid gå fra mødet med uforrettet sag.

”Det er med beklagelse, at vi i DFPO og DPPO må konstatere, at det ikke er muligt at få biologisk opbakning til en kvoteforhøjelse i 2015,” skriver Danmarks Fiskeriforening PO i en pressemeddelelse.

På trods af dagens møde forventer organisationen, at fødevareminister Dan Jørgensen benytter sig af muligheden for at overføre kvote fra 2015 og dermed gøre brug af den såkaldte kvotefleksibilitet, der betyder, at man kan over – eller underfiske en hvis procentdel af sin kvote og derefter få den henholdsvis trukket fra eller lagt til sin kvote i det efterfølgende år.

”På mødet mellem fiskerisektorens repræsentanter og DTU Aqua var der enighed om at nedsætte en fælles arbejdsgruppe, der skal behandle tobisrådgivningen og forvaltningen af tobiskvoten,” skriver organisationen til sidst. 

Tobisfiskerne anerkender ikke biologers konklusioner

Fiskere til Dan J.: Hæv vores kvote nu

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier