FødevareWatch

Fiskere til Dan J.: Hæv vores kvote nu

De danske fiskere er tæt på at hæve opbrugt den del af deres tobiskvote, der dækker Doggerbanke. Derfor kræver de en kvoteforhøjelse i et fælles brev til fødevareministeren.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian

De danske fiskere har halet tonsvis af tobis i nettet siden starten af april og er nu tæt på at have opbrugt deres kvote.

Derfor kræver erhvervet, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) hæver den del af tobiskvoten, der er tildelt Doggerbanke, da man ellers må indstille fiskeriet med de nuværende fangstrater inden for få uger.

Det sker i et fælles brev til ministeren, hvor fiskerne opfodrer regeringen til at hæve den del af kvoten, der gælder det såkaldte område 1, fra 125.000 tons til 165.000 tons.

Fiskeriet har en samlet tobiskvote for 2015 på 330.000 tons, men 205.000 tons er tildelt Skagerrak og Kattegat, hvor fiskerne ikke mener, at det kan betale sig at kaste nettet ud.  

"Det betyder, at vi kan risikere at få et fiskeri i 2015, hvor vi fisker kvoten på 125.000 tons fra Område 1, men reelt ikke fuldt ud udnytter den resterende del af den samlede kvote på 330.000 tons," hedder det i brevet, der er underskrevet af Danmarks Fiskeriforening, Danmarks Pelagiske PO og Marine Ingredients Denmark.

De tre organisationer vurderer, at de 40.000 ekstra tons vil give en meromsætning på 60 mio. kr. og samtidig skabe arbejdspladser i de havne, hvor fiskene bliver fanget og landet.

Foruden at sende kravet mod fødevareministeren har erhvervet også henvendt sig i fiskeriafhængige kommuner i Vest- og Nordjylland for at gøre dem opmærksomme på problemet.

Tobisfiskeriet starter i april, og kvoten bliver fastsat en gang om året. Sidste år lå den på 249.000 tons mod ca. 34.000 tons i 2012.

Landbruget og regeringen blev aldrig gode venner

Dan J. afsætter 36 mio til blå vækst

Gilleleje-fiskere vil have fiskeriforbud for Højesteret

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier