FødevareWatch

Dan J. afsætter 36 mio til blå vækst

Fødevareministeren har fremlagt 12 vækstinitiativer, der blandt andet skal skabe flere arbejdspladser og hjælpe fiskerne med at omstille sig til udsmidningsforbuddet.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Der skal skabes flere arbejdspladser i fiskeriet og smides færre fisk over bord.

Sådan lyder hovedtrækkene i fødevareminister Dan Jørgensens (S) nye vækstplan for dansk fiskeri, der blev lanceret i dag og kommer som en opfølgning på erhvervets egne anbefalinger i en rapport fra sidste år.

De i alt 12 initiativer bliver fulgt af 36 mio. kr., der blandt andet skal hjælpe fiskerne med at omstille sig til udsmidningsforbuddet, der trådte i kraft ved årsskiftet, og som gradvist bliver indfaset frem til 2019.

”Det er slut med at kaste gode spisefisk over bord, de skal fremover lande på middagsbordet. Men overgangen til de nye bæredygtige regler har givet fiskerne udfordringer, fordi deres net fx ikke er designet til at fiske målrettet. Derfor booster vi indsatsen med et tocifret millionbeløb i 2015, bl.a. til indkøb af selektive redskaber,” udtaler Dan Jørgensen.

Planen skal desuden forbedre erhvervets konkurrencebetingelser, øge opmærksomheden om dansk fisk i udlandet og sikre, at der kommer flere lokale fisk på menuen i de offentlige køkkener.

De 36 mio. kr. er blevet afsat efter aftale med parterne bag det danske Hav- og fiskeriudviklingsprogram, som udgøres af alle folketingets partier på nær Liberal Alliance. Pengene udgøres af 9 mio. ekstranationale kr. og 27 mio. fra EU, der bliver fremrykket under programmet.

Hele indsatskataloget, 'Blå vækst i fiskerierhvervet', kan læses som pdf her.

Bredt fødevareforlig skal fange brodne kar

Brancheformand kalder vækststrategi for "en fuser"

Millioner på vej til økologisk akvakultur

Ny aftale: Milliardbeløb på vej til bæredygtigt fiskeri

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier