Gode rejetider i nordjyske Launis

Skagen-baserede Launis lever højt på gode rejepriser og nye kvoter. En række hårde år har presset virksomheden til vigtige rationaliseringer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Danmarks eneste rigtige rejepilleri, fiskerikoncernen Launis fra Skagen og Ålbæk, lever højt på, at rejefiskeriet ikke længere er helt så stort, som da det toppede omkring 2004, skriver Berlingske.

Grønlandsk rejemangel rammer især Rusland

Efterspørgslen på ferske rejer i de senere år har presset prisen op med 30-40 pct. og sidste år blev rejekvoten sat op med 15 pct. Til stor gavn for fiskerikoncernen, der udover rejer også producerer sild i lage, fiskefrikadeller, fiskepaté og kaviar, og som sidste samlet havde en 2014-omsætning på 460 mio. kr. og et overskud på 14 mio. kr.

Royal Greenland øger resultatet trods hård vinter

"Det er vi ganske godt tilfredse med, men det kommer så også efter en række hårde år, hvor der har været mangel på rejer og andre vanskelige vilkår. De svære år har presset os til at rationalisere og automatisere produktionen, hvilket har bidraget til den fremgang vi nu oplever," siger adm. direktør Gert Nielsen til Berlingske.

Fisk lugter igen af penge i Skagen

Silde-fiskeri haler Skagerak Holding i plus

Alimex Seafood bytter minus ud med plus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også