FødevareWatch

Grønlandsk rejemangel rammer især Rusland

Produktionen af grønlandske rejer er dalet betydeligt i år. Det går især udover det russiske marked, hvor man ikke længere kan hente rejer fra lande som Canada og Danmark på grund af landets importforbud.

Foto: Colourbox

Et markant fald i de grønlandske rejekvoter i 2015 har ført til stor mangel på skalrejer, og det går især ud over det russiske marked.

Det skriver Undercurrent News.

Det russiske forbud mod import af fødevarer fra en lang række vestlige lande bevirker nemlig, at den isolerede nation ikke kan få sine rejer fra tidligere store leverandørlande som Canada og Danmark.

”Der er enorm efterspørgsel. Rusland importerer normalt 40.000 ton på et år. I år kan Grønland levere 5000 eller måske 6000 ton i alt. Grønlands kvote er kun på halvdelen af, hvad den var på for fem år siden. Vi har simpelthen ikke nok rejer at sælge,” siger Jesper Lauritzen, der er grundlægger af fiskeselskabet Iceberg Seafood, til mediet.

Iceberg Seafood er grundlagt på Grønland, men har nu hovedsæde i Hirtshals.

Ifølge direktøren er priserne på skalrejer steget med omkring 30 pct. siden sidste sommer, da kvoten er faldet med 15 pct. til 73.000 ton. Det er første gang siden 1980erne, at den dykker ned under 80.000 ton.

Igor Salagaev, der er marketingdirektør for den russiske importør Agama, siger samtidig til Undercurrent News, at man i landet er gået fra omkring 25 til blot 4 selskaber, der importerer rejer.

Agama selv køber sine rejer fra Royal Greenland, mens Polar Seafood leverer til sit eget datterselskab, Polar Seafood Russia, og de to selskaber Maguro og Seaprod køber fra Iceberg Seafood.

Royal Greenland øger resultatet trods hård vinter

Royal Greenland satser stort på Kina

Royal Greenland går fri af russisk importstop

30 pct. ekstra: Priserne tager et rejehop

Fiskeindustri vil fange torsk i stedet for rejer

Hellefisk, samuraier og grossisternes labyrint

Mere fra FødevareWatch

Nye kundeaftaler skal løfte Hørkrams høje vækstmål

Omsætningen i Hørkram Foodservice skal ifølge selskabets målsætning hæves med knap 1 mia. kr i år. Vejen derhen lyder på nye aftaler og mere fart på i et buldrende marked, fortæller adm. direktør Preben Kristensen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier