Medie: Uenighed i regeringen bremser fødevarevækstplan

Ifølge Børsen er der intern uenighed blandt de to regeringspartier, når det kommer til den vækstplan, som skulle hjælpe landbruget i gang.
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Halvandet år efter fødevarevækstplanens ikrafttræden er det stadig kun knap halvdelen af de godt 40 initiativer, der er blevet til noget, viser en gennemgang, som Landbrug & Fødevarer har gennemført, og som FødevareWatch fremlagde kort før valgets udskrivelse.

Så langt er regeringen med vækstplanen

Ifølge Børsen er årsagen til, at der ikke er gennemført flere initiativer, interne uenigheder i den siddende SR-regering, og særligt handler det om de spørgsmål, som har med lempeligere miljøregler at gøre, hvor De Radikale firkantet sagt vil miljøet, mens Socialdemokratiet vil væksten.

"Vores smertegrænse gik ved randzonerne," er en anonym radikal kilde citeret for at sige til avisen. Kilden henviser til det vedtagne forslag om forenkling og halvering af randzonearealet - fra et krav om 50.000 ha til 25.000 ha.

Fødevareminister Dan Jørgensen afviser, at uenigheder i regeringen skulle være årsagen til, at man ikke er kommet længere med at hjælpe landmændene end blandt andet at afsætte godt 800 mio. kr. til udviklingen bedre staldsystemer.

"Der er ingen intern regeringsstrid overhovedet. Vi er gået meget langt for at sikre vækst i erhvervet og har ændret den måde, vi regulerer svineproduktion, så man kan producere 1,5 mio. flere svin i Danmark end man kunne tidligere," siger Dan Jørgensen til Børsen.

Landbruget ser gode muligheder for vækst i rød aftale

Aftale fordeler fire milliarder til miljøvenlig vækst i landbruget

Dan J.: Landmænd burde stemme socialdemokratisk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter