FødevareWatch

Sass' landbrugspakke: "Vi tør ikke sætte tal på, men målet er selvfølgelig at få dem alle raget ud"

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) kunne i dag præsentere en ny hjælpepakke til landbruget, der både skal forpligte banker og pensionskasser til at redde de nødlidende landbrug.

Foto: NIELS HOUGAARD

Med bankerne og landbruget ved forhandlingsbordet er det lykkedes erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) at starte ugen med en ny hjælpepakke til det trængte landbrug. Finanssektoren forpligter sig til at hjælpe med rekonstruktionen af landbrug, der er økonomisk i knæ, og samtidig har ministeren igen været forbi pensionsbranchen for at lokke penge til en ny fond - under Vækstfonden - der skal yde lån specifikt til landbruget. Investeringer, der samlet kan blive op til 10 mia. kr., siger Henrik Sass Larsen.

Hvad er det for en aftale I lavet?

"Vi har lavet en fælles forståelse. Det er vigtigt, at det ikke er en aftale, der er juridisk bindende, men en fælles forståelse, hvor vi forpligter den finansielle sektor til at komme i gang med rekonstruktionen af store dele af landbruget, for der er alt for mange, der hænger derude med bedrifter, som ikke har nogen udsigt til nogensinde at lykkes og give overskud. Det andet er, at vi laver en ny fond, som skal være med til at investere i fremtidens landbrug."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier