FødevareWatch

Colombia vil fordoble kakaoproduktion

Myndighederne i Colombia har lanceret et nyt ambitiøst initiativ, der skal sikre, at landet fordobler sin produktion af kakao af typen Fino de Aroma.

Foto: Colourbox

De colombianske myndigheder har i denne måned lanceret et ambitiøst nyt initiativ, der skal give et løft til landets eksport af kakao og konfektureprodukter.

Det skriver Confectionery News.

Det nye offentlig-private partnerskab, som går under navnet Great Cocoa and Chocolate Alliance (GCCA), blev lanceret i hovedstaden Bogota i denne måned. Og man håber ifølge mediet at tiltrække støtte fra både nationale og internationale aktører indenfor kakaoindustrien for dermed at konsolidere sin position som den førende leverandør af såkaldt Fino de Aroma-kakao i verden.

”Målet er, at skabe synergier i den colombianske Fino de Aroma-kakaosektor med fokus på udvikling, konsolidering og vellykket afsætning til udenlandske markeder,” udtaler Maria Claudia Lacouture, der står i spidsen for ProColombia, et regeringsorgan for eksport og turisme, ifølge Confectionery News.

Fino de Aroma er en betegnelse, der bruges om kakaobønner, som dyrkes direkte med henblik på at optimere smagen frem for andre kvaliteter ved bønnerne, i modsætning til almindelige kakaobønner – også nogle gange kaldet ’bulk’-kakao.

Der er kun omkring 5 pct. af verdens kakaoproduktion, der er af typen Fino de Aroma, og her er Colombia den førende nation. Gennem den nye alliance håber man dog at sætte sig endnu tungere på dette marked og fordoble den nuværende produktion på 50,000 ton til 100.000 ton Fino de aroma-kakao.

Bønner og bønder under pres i Colombia

Kaffedyrkere: Bæredygtighed er et europæisk fænomen

Britisk selskab vil skabe verdens største kakaoplantage

Råvaregigant betaler milliarder for kakaoforretning

Verden kan løbe tør for chokolade

Plan for bæredygtig kakaoproduktion på vej

Elfenbenskysten vil firdoble sin kaffeproduktion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier