FødevareWatch

Britisk selskab vil skabe verdens største kakaoplantage

Selskabet United Cacao er gået på børsen i London. Formålet er at rejse penge til at skabe verdens største kakaoplantage i Peru.

Foto: United Cacao/PR

Det britiske selskab United Cacao blev tirsdag i denne uge optaget til handel på den mindre børs AIM i London og blev dermed verdens første børsnoterede selskab, der fokuserer udelukkende på dette forretningssegment.

Selskabet har rejst 6,4 million pund – godt 60 mio. kr. – og har nu en markedsværdi på 23 mio. pund, efter at aktieprisen, som startede i 1,28 pund stykket allerede er steget til omkring 1,6 pund.

Ifølge branchemediet Confectionery News skal de mange millioner bruges til at udvide United Cacaos kakaoplantage i Peru fra de nuværende 320 hektar til 2.000 hektar ved udgangen af 2015, hvilket vil gøre den til den største af sin slags i verden.

Selskabet håber nemlig at begynde storproduktion af kakaobønner, som skal afløse de noget uordnede forhold kakaobønner dyrkes under på nuværende tidspunkt, især i det Ebola-ramte Vestafrika, som tegner sig for mere end 70 pct. af verdens chokoladeproduktion.

”Vi tilbyder noget, der er unikt. Vi tilbyder storskala produktion af velfermenterede bønner, der er fermenterede til købernes standarder,” siger United Cacaos grundlægger, adm. direktør og bestyrelsesformand Dennis Melka til Confectionery News.

Ifølge topchefen vil man begynde at sælge kakaobønner fra plantagen i Peru til næste år, men produktionsapparatet vil først for alvor være oppe i gear fra 2020. Selskabet har pt. 400 ansatte, men arbejdsstyrken skal øges til omkring 800-1000 medarbejdere i 2020.

United Cacao vil ifølge mediet også gå på børsen i Perus hovedstad Lima i første halvdel af 2015.

Kiksekoncern i samarbejde med konglomerat

Verden kan løbe tør for chokolade

Plan for bæredygtig kakaoproduktion på vej

Her spiser de mest chokolade

Nestle og Mars slutter sig til Ebola-kamp

Toms går til kamp mod ebola

Ebolafrygt får kakaopriserne til at skyde i vejret

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier