Nestle og Mars slutter sig til Ebola-kamp

De internationale konfekturegiganter Nestlé og Mars melder sig nu, ligesom danske Toms A/S, på banen med donationer til bekæmpelse af Ebola-pandemien.

De to internationale fødevare- og konfektureselskaber Mars Inc. og Nestlé donerer begge anseelige beløb til bekæmpelse af den Ebola-pandemi, som netop nu hærger Vestafrika og i den seneste tid har spredt sig til både Europa og USA.

Mars Chocolate donerer 100.000 dollar til formålet, mens Nestlé stiller op med 100.000 schweiziske franc. Det skriver de to selskaber i separate pressemeddelelser.

Begge donationer sker gennem brancheforeningen The World Cocoa Foundation (WCF), som organiserer en fællesindsats gennem en række kakao- og chokoladefirmaer verden over. Målet er at donere i alt 571,000 franc, svarende til 3,5 mio. kroner, til Den Internationale Røde Kors Komite og Caritas - den katolske kirkes hjælpeorganisation, skriver Nestlé.

Også danske Toms er med i indsatsen og har doneret 58.000 kroner til formålet.

Kakaoproducenter verden over frygter, at priserne vil stige, hvis den aktuelle ebola-epidemi spreder sig til Elfenbenskysten og Ghana, der tilsammen står for 60 pct. af verdens kakaoproduktion. Og det er bl.a. baggrunden for chokoladeselskabernes interesse i sygdomsbekæmpelsen.

Det har Toms’ marketingschef Lars Christensen forklaret til TV2.

Toms går til kamp mod ebola

Ebolafrygt får kakaopriserne til at skyde i vejret

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også