FødevareWatch

Her spiser de mest chokolade

Mediet Confectionery News har kigget på chokoladeforbruget i de forskellige lande verden over. Klik videre for at finde ud af, hvilket land, der har ’den sødeste tand’.

Foto: JP

9 kilo chokolade. Så meget spiste hver indbygger i et bestemt europæisk land i gennemsnit i 2014.

Det viser en ny opgørelse fra mediet Confectionery News, der på baggrund af tal fra analysefirmaet Euromonitor International har udpeget de 20 nationer i verden, hvor indbyggerne har det største indtag af chokolade.

Den ’førende’ nation er – måske ikke overraskende – Schweiz, som er hjemsted til store internationale chokoladeproducenter som Nestlé og Lindt & Sprungli. Til gengæld er en anden nation, der er kendt for sin chokolade, nemlig Belgien, helt nede på en 13. plads med et forbrug på 5,2 kilo per indbygger i 2014.

Danmark er nede på en 19. plads med et årligt forbrug per indbygger på 4,2 kilo, mens både Norge og Sverige ligger betydeligt højere med et årligt indtag per borger på henholdsvis 6,6 og 5,4 kilo.

Øst i vækst

Mens det er velstående europæiske lande som Schweiz, Tyskland, og Storbritannien, der tegner sig for det største forbrug af chokolade per indbygger, så er det dog i vækstmarkederne i Østeuropa at de fremtidige muligheder ligger, viser tallene.

Estland, Litauen og Rusland er således de lande på top-20-listen, der tegner sig for den største fremgang i forbruget af chokolade per indbygger siden 2012.

”Selvom Vesteuropa og USA har de højeste forbrug per indbygger, så forventes det at stagnere og falde i de kommende år. Generelt set har udviklede lande tilsyneladende nået en slags kritisk masse,” siger Euromonitor-analytiker Lauren Bandy til mediet og tilføjer:

”Forbruget per indbygger i dele af Østeuropa, især Litauen og Estland, har oplevet en sund vækst.”

Ebolafrygt får kakaopriserne til at skyde i vejret

Industrien satser på bæredygtig chokolade

Derfor hamrer prisen på kakao i vejret

Studie: Vin og chokolade kan beskytte mod diabetes

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier