FødevareWatch

Studie: Vin og chokolade kan beskytte mod diabetes

Et britisk studie har vist, at kemiske stoffer, som findes i bl.a. vindruer, bær og chokolade, kan være med til at beskytte mod udviklingen af type 2 diabetes og betændelsessygdomme.

Foto: Colourbox

For de fleste mennesker er det almen viden, at man skal passe på med, hvor mange søde sager man spiser, og hvor meget alkohol man drikker. Men skal man tro en gruppe britiske forskere, så er det en sandhed med modifikationer.

I hvert fald peger et nyt klinisk studie foretaget af forskere fra University of East Anglia (UEA) og King’s College London på, at visse typer slik og alkohol kan beskytte mod udviklingen af kroniske sygdomme. Det skriver hjemmesiden foodbev.com.

Studiet, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Nutrition viser, at et højt indtag af kemiske stoffer kendt som flavoner og flavonoider, der findes i bl.a. vindruer, te, chokolade og bær, fører til lavere insulinresistens og bedre blodsukkerregulering. Høj insulinresistens er ét af tegnene på type 2 diabetes.

Studiet, som involverede 2.000 mennesker, viste også, at de relevante fødevaregrupper hjalp imod betændelsessygdomme.

”Det her er ét af de første, store studier med mennesker, som undersøger, hvordan disse kraftfulde, bioaktive stoffer muligvis kan reducere risikoen,” siger professor Aedin Cassidy fra UEA Norwich Medical School, som stod i spidsen for studiet, ifølge hjemmesiden. Hun tilføjer:

”Laboratoriestudier har vist, at disse typer fødevarer kan have en indvirkning på blodsukkerregulering og dermed på type 2 diabetes. Men indtil nu har man ikke vidst meget om, hvordan regelmæssig indtagelse kan påvirke insulinresistens, blodsukkerregulering og betændelse i mennesker.”

Mørk chokolade gavner hjertet

Nyt studie: Chokoladespisning slanker

EU-projekt skal bekæmpe hjernesygdom med solbær

Kan ost beskytte mod diabetes?

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier