FødevareWatch

EU-projekt skal bekæmpe hjernesygdom med solbær

Et nyt EU-projekt ved navn Brainhealthfood kaster lys over, hvordan bioaktive stoffer fra solbær kan bruges til at bekæmpe Alzheimers sygdom. Det kan kaste en række nye fødevareprodukter af sig.

Foto: Colourbox

En gruppe internationale forskere har i samarbejde med en række virksomheder udviklet nye fødevareprodukter, der kan være med til at forhindre udviklingen af en frygtet hjernesygdom. Det oplyser Europa Kommissionen.

Gennem det EU-støttede projekt Brainhealthfood har man undersøgt stoffer kendt som polyphenolforbindelser, der findes i solbær og andre bær. Formålet var at udvikle nye, innovative bioaktive fødevareprodukter, der potentielt kan forhindre udviklingen af Alzheimers sygdom.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier