
Mørk chokolade lægger en dæmper på forkalkningen af blodårerne. Dermed falder risikoen for, at du får et hjertestop, hvis du spiser det søde produkt. Bag dette glædelige budskab om mørk chokolade står ph.d. John Finley og flere andre forskere fra Louisiana State University i USA.
Forskerne blev interesseret i den mørke chokolade, fordi der er en almindelig antagelse om, at mørk chokolade gavner helbredet, men først nu er det altså også bevist. De undersøgte chokoladen ved at fodre den til tarmbakterier i nogle rør for at se, hvad disse bakterier ville lave den om til. Det viste sig, at de lavede en del af kakaoen om til en type antioxidanter, som netop reducerer risikoen for hjertestop.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app