FødevareWatch

Mørk chokolade gavner hjertet

Hvis du ikke kan modstå mørk chokolade, så har du en bedre chance for at undgå hjertestop. I tarmen bliver en del af kakaoen nemlig omdannet til stoffer, der hæmmer forkalkningen af blodårerne. Men noget sundhedsmæssig vidundermiddel er det ikke.

Foto: Colourbox

Mørk chokolade lægger en dæmper på forkalkningen af blodårerne. Dermed falder risikoen for, at du får et hjertestop, hvis du spiser det søde produkt. Bag dette glædelige budskab om mørk chokolade står ph.d. John Finley og flere andre forskere fra Louisiana State University i USA.

Forskerne blev interesseret i den mørke chokolade, fordi der er en almindelig antagelse om, at mørk chokolade gavner helbredet, men først nu er det altså også bevist. De undersøgte chokoladen ved at fodre den til tarmbakterier i nogle rør for at se, hvad disse bakterier ville lave den om til. Det viste sig, at de lavede en del af kakaoen om til en type antioxidanter, som netop reducerer risikoen for hjertestop.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier