FødevareWatch

Rigsrevisionen vil kulegrave MRSA-indsats

Rigsrevisionen har besluttet sig for at kulegrave Fødevarestyrelsens indsats mod MRSA. Arbejdet ventes færdigt til næste efterår.

Foto: Ritzau.

Rigsrevisionen vil kulegrave Fødevarestyrelsens indsats mod resistente bakterier fra landbruget såsom den multiresistente svine-MRSA.

Det skriver Politiken.

Beslutningen om at gå styrelsens arbejde efter i sømmene er blevet truffet på baggrund af en netop afsluttet forundersøgelse, mens den kommende kulegravning ventes at være færdig til næste efterår.

Pressechef Lisbeth Sørensen vil ikke komme ind på, hvorfor Rigsrevisionen nu har valgt at kigge nærmere på indsatsen mod multiresistente bakterier.

”Vi udtaler os ikke om baggrunden, og vi kan heller ikke komme ind på, hvilke ministerier og styrelser, der vil blive involveret i undersøgelsen,” siger hun til Politiken.

Debatten om svine-MRSA har kørt siden sensommeren, hvor flere eksperter, med professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos i spidsen, vurderede, at smitten var ude af kontrol.

Det anslås, at mellem 6.000 og 12.000 danskere er smittede, mens landmænd og slagteriarbejdere er særligt udsatte.

Fødevarestyrelsen har fået kritik fra flere kanter for ikke at gøre nok for slagteriarbejdere, der bliver smittede med MRSA.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har desuden været i samråd om indsatsen, mens svineindustrien har advaret mod at overdrive faren.

35 millioner til MRSA-bekæmpelse

Landmænd trygler myndigheder om hjælp i MRSA-sag

Få slagteriarbejdere er smittet med MRSA

Politikere om MRSA: Hvad skal vi gøre?

Seruminstitut: De fleste MRSA-dødsfald har intet med svin at gøre

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier