FødevareWatch

Politikere om MRSA: Hvad skal vi gøre?

Fødevarerordførerne på Christiansborg føler sig ikke ordentligt klædt på til at bekæmpe svinebakterien. Vi mangler viden, siger de.

Foto: Joachim Adrian

Svinebakterien MRSA spreder sig i befolkningen, og mellem 6.000 og 12.000 mennesker anslås at være smittet med den multiresistente bakterie, der kan være dødelig for mennesker med et svækket immunsystem.

Men trods sundhedsfaren aner poltikerne ikke, hvad de skal gøre for at løse problemet. De savner både information og vejledning, skriver Politiken.

Vi har ikke fået ordentlig vejledning af Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen"

René Christensen (DF)

”Vi har ikke fået ordentlig vejledning af Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen. De embedsmænd, der skulle klæde os på til at træffe nogle ordentlige foranstaltninger i den her sag, har ikke fortalt os klart nok, hvor alvorlig situationen omkring svine-MRSA er”, siger René Christensen (DF), formand for Folketingets Fødevareudvalg, til avisen.

Samme melding lyder fra fødevareordfører Orla Hav (S), der kalder vidensgrundlaget for ”elendigt”, og medgiver, at han ”ikke aner, hvad vi skal stille op”.  

Ifølge Statens Serum Institut blev 105 danskere smittet med MRSA, hvilket er det højeste antal, man har registreret på en måned. Bakterien smitter fra svin til svin og fra svin til menneske. Man ved ikke, om bakterien også kan smitte fra menneske til gris.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) fremlagde i juni en handlingsplan for bekæmpelsen af MRSA.

Seruminstitut: De fleste MRSA-dødsfald har intet med svin at gøre

MRSA-offer: Dybt frustrerende

Svinebakterien MRSA spreder sig hastigt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier