FødevareWatch

Svinebakterien MRSA spreder sig hastigt

I juli blev mere end hundrede danskere smittet med MRSA-bakterien. Det er det højeste antal hidtil.

I juli fik intet mindre end 105 danskere beskeden om, at de er smittet med MRSA - den multiresistente svinebakterie, skriver dr.dk.

Det er det højeste antal smittede, man har registreret på en måned.

I 2009 blev der fundet 43 smittede. I 2013 var tallet vokset til 649, og i år er vi allerede oppe på 575, viser tal fra Statens Seruminstitut.

"Det viser jo, at det er en epidemi, som er helt ude af kontrol," siger Hans Jørn Kolmos, der er professor og overlæge på klinisk mikrobiologisk afdeling på Odense Universitetshospital, til DR Nyheder.

Antibiotika gør bakterien resistent

Det vurderes, at 70 pct. af danske svinebesætninger er smittet med MRSA. Når svinene får store mængder antibiotika, bliver bakterien resistent og dermed meget sværere at bekæmpe i mennesker.

I første omgang var de mennesker, der blev smittet, folk som bor og arbejder tæt ved svinestaldene, men sidenhen er bakterien begyndt at sprede sig fra menneske til menneske.

Således var der ingen af de fire dødsofre, der arbejdede med svin eller havde kontakt med nogen, der gjorde.

Forbruget af antibiotika i de danske svinestalde toppede i 2009. Derefter fulgte et par år med fald, men i 2012 og 2013 steg forbruget igen.

De seneste tal for 2014 viser, at antibiotika-forbruget er stort set det samme som sidste år, dog er det sket et marginalt fald på 0,4 pct.

Se artiklen på dr.dk.

MRSA rammer Storbritannien

Eksperter: Intet farligt ved dansk svinekød

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier