FødevareWatch

MRSA-offer: Dybt frustrerende

Kenneth Sørensen har arbejdet 15 år som driftsleder i en svinestald indtil 2012, hvor han pludselig blev konstateret syg med den resistente svinebakterie Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus - kaldet MRSA.

Da en kollega tilbage i forbindelse med en graviditet blev rutinemæssigt kontrolleret, fandt man bakterien, og derfor blev Kenneth Sørensen og de andre medarbejdere på gården tjekket. Og her kunne det konstateres, at Kenneth Sørensen var ramt af den resistente baktiere, MRSA.

"Jeg blev faktisk allerede kontrolleret tilbage i 2008, men der var den negativ. Det var faktisk først efter, at vi blev testet positive, at vi begyndte at have fokus på det," siger han til DR Nordjylland.

Det har dog primært været i sygehusvæsnet, at Kenneth Sørensen har oplevet, at sygdommen har givet problemer. I forbindelse med to operationer, som i øvrigt ikke er tilknyttet MRSA-smitten, har han oplevet, at sygehusvæsnet har været i tvivl om, hvordan man takler en person med MRSA.

"Jeg skulle opereres for først et dårligt knæ og senere for brok, men de blev udsat begge gange. Og det betyder jo, at man skal gå og døje med det lidt længere. Der mangler ganske enkelt nogle mere ens retningslinjer for, hvordan man tager sig af folk, der har sådan en bakterie, så man ikke oplever det på den her måde. Det er dybt frustrerende, "siger Kenneth Sørensen til DR Nordjylland.

Også ved tandlægen har han oplevet, at man ikke lige kan komme til med det samme, fordi man lige skal have styr på, hvordan man håndterer smitten.

Ingen problemer

Men i dagligdagen mærker Kenneth Sørensen ikke til, at han er ramt af sygdommen, men han gennemgår dog behandling for sygdommen.

"Jeg skal vaske mig med klorhexidinsæbe og smøre en bakteriedræbende creme i næsen. Det gør ikke ondt, men selvfølgelig er det da irriterende."

Kilde: DR

Svinebakterien MRSA spreder sig hastigt 

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier