FødevareWatch

EU skærer i danske fiskekvoter

Ti lande har oversteget fiskekvoterne for 2013 og får derfor skåret i kvoterne for indeværende år. Danmark er et af de lande, der bliver ramt.

Foto: Colourbox

Ti EU-lande har overskredet de årlige fiskekvoter fra EU i 2013, og får derfor skåret i sine kvoter for 2014. Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Danmark er et af navnene på listen over lande, som har overfisket i 2013 – en liste, som også tæller Belgien, Grækenland, Spanien, Frankrig, Irland, Holland, Polen, Portugal og Storbritannien.

”Hvis vi vil være seriøse i vores kamp mod overfiskeri, er vi nødt til at håndhæve vores regler, og det indebærer at respektere kvoterne,” udtaler Maria Damanaki, der er EU-Kommissær for maritime affærer og fiskeri i meddelelsen.

Til trods for at lang række lande har fisket mere, end de burde, er antallet af reduktioner i kvoterne dog faldet med 22 pct.

”Jeg er glad for at se, at vi gjorde det bedre i 2013 end i tidligere år i forhold til at holde os indenfor kvoterne,” tilføjer kommissæren.

6 fiskebestande

Alle reduktioner i fiskekvoter for 2014 vil gælde for de fiskebestande, som var berørt af en bestemt kvoteoverskridelse i 2013. Kommissionen oplyser videre, at kvoteoverskridelserne berører 45 fiskebestande.

I 2012 reducerede EU i de danske kvoter for seks fiskebestande, og det samme gør sig gældende for 2013. Det skriver Fiskeritidende i forbindelse med nyheden.

EU: Flere fisk i danske farvande

Sildekrigen er afblæst

Andelsfiskere er klar til at indtage køledisken

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier