FødevareWatch

Dansk burger på liste over verdens bedste

På en liste over verdens 27 bedste burgere, som tre eksperter har lavet for Bloomberg, optræder én dansk burgerrestaurant.

Foto: THOMAS BORBERG/POLFOTO/ARKIV

Der er gang i panderne på burgerrestauranter over alt i verden, og det, der en gang var indbegrebet af fastfoodbranchen er i dag blevet omdrejningspunkt for et stort antal finere restauranter, der ikke er bange for at bruge masser af kokkekræfter på at udvikle nye varianter over det gammelkendte tema.

På en liste over klodens 27 bedste burgere, som tre burger-connaisseurs har lavet for Bloomberg, er der også en enkelt dansk burger at finde.

Randy Garutti, der er adm. direktør i den fremadstormende Newyorker burgerkæde Shake Shack, har sammen med Scott Collins, der står bag Meatliquor-restauranterne i London og Uwe Opocensky, som leder koncernen Greater China Restaurant Co. i Hong Kong, kastet deres kærlighed på burgere fra burgerbaren Gasolin Grill, der har hjemme på Landgreven i København.

"Dette sted fik jeg på min radar fra drengene på Noma, som havde et samarbejde med dem. Det er en gammel benzinstation, der fungerer som et fint udsalgssted. De laver "roadside" burgere, der ikke er ulig dem, vi selv laver," siger Scott Collins om burgerstedet, som blev startet af Klaus Wittrup sidste år.

Den danske burgerkrig

Kun det stærkeste koncept vil overleve burgerkrigen

Historien bag stor dansk burgersucces - sådan begyndte Halifax

Kongerne af provins-burgeren: "Vi er meget kritiske overfor restauranternes placering"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier