FødevareWatch

Den danske burgerkrig

Antallet af burgerrestauranter er steget eksplosivt i hele landet de senere år. FødevareWatch går i en artikelserie tæt på tallene og historierne bag tendensen.

Foto: Niels Christensen, POLFOTO

Københavnsk burgerkrig har spredt sig til hele landet

Burgerflippet startede i København, men nu er hele landet inficeret. Overalt i Danmark er der poppet burgerrestauranter op og 2015 satte rekord. FødevareWatch har lavet en kortlægning af det populære fænomen.

Københavnsk burgerkrig har spredt sig til hele landet

 

Københavnerkæden Grillen ruller de SU-venlige burgere ud i hele landet

Den københavnske kæde Grillen har netop åbnet en stor restaurant i Aarhus, og har dermed bidraget til at gøre burgertrenden landsdækkende. Restaurantstørrelsen er altafgørende, når priserne er små og overskuddet helt afhænger af antallet af solgte burgere.

Københavnerkæden Grillen ruller de SU-venlige burgere ud i hele landet

 

Historien bag stor dansk burgersucces - sådan begyndte Halifax

Med syv restauranter i hele København, og et regnskab med solide, sorte tal på bundlinjen, er Halifax et af Danmarks stærkeste burgerbrands. Det var dog en ren tilfældighed, at det netop var burgere, partnerne Peter Bækbo Ahn og Ulrich Bøving Dehler kastede sig over for ti år siden.

Historien bag stor dansk burgersucces - sådan begyndte Halifax

 

Kun det stærkeste koncept vil overleve burgerkrigen

Der er de seneste år sket et boom i antallet af burgerrestauranter i Danmarks forstæder og større byer. Det vil i sidste ende være det stærkeste koncept, der overlever, vurderer forsker i forbrugeradfærd. Så længe der ikke er de store variationer på menukortene, handler det lige så meget om stemningen.

Kun det stærkeste koncept vil overleve burgerkrigen

 

Kongerne af provins-burgeren: "Vi er meget kritiske overfor restauranternes placering"

Fronterne er trukket op på det danske burgermarked. En af spillerne er kæden The Burger, som siden 2012 har åbnet syv restauranter i syv forskellige byer. Selvom det er mere eller mindre tilfældigt, hvilke byer der er blevet åbnet restaurant i, er butikkens placering altafgørende, fortæller den ene grundlægger.

Kongerne af provins-burgeren: "Vi er meget kritiske overfor restauranternes placering"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier