FødevareWatch

Geranium får sur smiley og bøde for dårlig hygiejne

Fødevarekontrollen har tildelt den 3-stjernede Michelin-restaurant Geranium en sur smiley og en bøde på 20.000 kr. "Vi er utroligt kede af det," lyder det fra restauranten.

Som den første danske restaurant nogensinde blev københavnske Geranium i februar tildelt tre Michelin-stjerner.

Nu har restauranten, der er ejet af Saxo Bank-millardæren Lars Seier, kendis-kokken Rasmus Kofoed og en af verdens bedste tjenere, Søren Ledet, fået en knap så glædelig nyhed: En sur smiley og en dertilhørende bøde på 20.000 kr. fra Fødevarestyrelsen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Fødevarekontrollen har afsløret flere overtrædelser af fødevareloven på Geranium. Heriblandt er ferske kammuslinger, ferske østers og ferske krebsehaler blevet målt til at have alt for høje temperaturer – op til 9,2 grader – hvilket er langt højere end de tilladte 2 grader.

"Vi opfatter det som en skærpende omstændighed, at virksomheden over en længere periode har opbevaret skaldyr ved for høje temperaturer – vidende om at temperaturerne var for høje. Virksomheden har haft en viden, som man ikke har reageret på, og det siger os, at virksomheden ikke kender til de vigtige temperatur-regler. Virksomheden begyndte først at rette op på forholdene, da vi bad dem om det. Det skulle være sket med det samme," siger Fødevarestyrelsens sektionsleder Martin Birk Hansen til Ekstra Bladet.

Mesterkok Rasmus Kofoed og overtjener Søren Ledet skriver i en mail til Ekstra Bladet, som ellers havde bedt om et interview, at de erkender den høje temperatur, som de "er utrolig kede af". Efter besøget blev køleboksen straks slukket og en en anden og koldere taget i brug, skriver de videre.

Læs kontrolrapporten her.

Nordiske kolleger overhaler danske restauranter i ny nordisk guide

De troede sort honning var en fejl - nu er Geranium kunder

Succes kan tvinge danske restauranter i armene på ufaglærte udlændinge

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier