Succes kan tvinge danske restauranter i armene på ufaglærte udlændinge

De danske kokkeskoler får svært ved at forsyne den vækstende restaurationsbranche med mandskab nok. Det kan flå tæppet væk under den danske model, advarer Horesta.
Geranium og de andre restauranters succes har skabt mangel på faglærte elever. | Foto: Jacob Ehrbahn, POLFOTO
Geranium og de andre restauranters succes har skabt mangel på faglærte elever. | Foto: Jacob Ehrbahn, POLFOTO
AF KASPER BAATRUP

Rundt omkring på landets kokkeskoler udklækkes der flere elever end tidligere. Men på den anden side af svendebrevet venter en virkelighed, hvor de kommer til at bruge rigtig mange kræfter på at løfte en meget tung arv. I øjeblikket kan skolerne nemlig slet ikke nå at skaffe hænder nok til en branche i eksplosiv vækst.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også