FødevareWatch

Succes kan tvinge danske restauranter i armene på ufaglærte udlændinge

De danske kokkeskoler får svært ved at forsyne den vækstende restaurationsbranche med mandskab nok. Det kan flå tæppet væk under den danske model, advarer Horesta.

Geranium og de andre restauranters succes har skabt mangel på faglærte elever. | Foto: Jacob Ehrbahn, POLFOTO

Rundt omkring på landets kokkeskoler udklækkes der flere elever end tidligere. Men på den anden side af svendebrevet venter en virkelighed, hvor de kommer til at bruge rigtig mange kræfter på at løfte en meget tung arv. I øjeblikket kan skolerne nemlig slet ikke nå at skaffe hænder nok til en branche i eksplosiv vækst.

"Jeg kan jo glæde mig over, at vi får elever ind på skolerne, og at de ikke falder fra på samme måde som tidligere. Derudover har vi en stigning i antal indgåede aftaler med virksomhederne. Det er bare alt sammen ikke nok, " siger Marianne Kragh, uddannelseschef i restauranternes brancheorganisation Horesta.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Arla-bestyrelse udpeger ny næstformand

Arlas bestyrelse har udnævnt afløser til svenske Heléne Gunnarson, som har besluttet at træde ud af andelskoncernens bestyrelse, forud for den kommende nye strategiperiode skydes igang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier