Da finanskrisen gjorde sin entre, blev det ekstra hårdt at være i restaurationsbranchen.
Tal fra restauranternes brancheorganisation Horesta viser, at det billede er ved at vende. Overlevelsesraten blandt restauranterne er steget med otte pct. fra 2011 til 2015, skriver Berlingske Business.
"Helt generelt tror jeg, at det handler om, at vi har fået en professionalisering af erhvervet. Krisen har i særdeleshed tvunget restauranterne til at stramme op, gøre forretningen mere rentabel og indhente de stordriftsfordele, der nu kan være," siger Kirsten Munch Andersen, politisk chef i Horesta, til avisen.
Tallene viser også, at 16 pct. af alle de jobs, der er i hotel-og restaurationsbranchen er i iværksættervirksomheder, hvilket gør branchen til den førende inden for iværksætteri vurderet ud fra antal ansættelser.
Cofocos take away-kæde er i krise - redning er på vej
Landdistriktspulje kan forgylde ø-restauranter
Michelin-kokke strammer grebet om take away-markedet