FødevareWatch

Michelin-kokke strammer grebet om take away-markedet

En række toprestauranter er gået sammen om at åbne et nyt online tilbud til de sultne københavnere. Netværket vil sælge kvalitetsaftensmad til junkfood-priser.

Jacob Brink Lauridsen, medejer på Restaurant Taller i København, og holdet på restauranten

Det skorter ikke på mængden af take away-steder i den danske hovedstad, som slår sig på at sælge sund aftensmad til de sultne og travle byboere.

Nu kommer endnu et tilbud.

Det nye koncept hedder Gotipster. Bag initiativet står en samling af Michelin-anbefalede restauranter og andre topanmeldte spisesteder.

Ideen er simpel: Man går ind på hjemmesiden, skriver sin adresse og vupti kommer der en liste over de restauranter, hvor man kan hente et måltidsaftensmad efter fyraften. Måltidets pris er fast på 85 kr., uagtet hvilken en af restauranterne i netværket, der har lavet den.

"Og det kan de, fordi restauranterne udnytter deres ledige produktionskapacitet, indkøbsfordele og kokkefærdigheder. Og så kan de bruge restauranterne som salgssteder – uden husleje vel at bemærke, for den er jo allerede betalt. Derfor kan de tilbyde kvalitetsmåltider til middagsbordet for blot 85 kr. per næse," skriver Gotipster i en pressemeddelelse.

Konkurrencen på take away-markedet for kvalitetsmad er strammet til de senere år. Også i supermarkederne er man begyndt at satse mere på den lette aftensmad med kvalitet i. Restaurantkoncernen Cofocos kæde Le Marché har mærket den stigende konkurrence i 2015. Et pres som har tvunget kæden til at lukke to filialer i år, og man forventer at lukke yderligere to i løbet af efteråret, fortalte direktøren for Le Marché til FødevareWatch tirsdag.

Sådan ser folkene i det nye initiativ dog ikke på det:

"Det københavnske take away marked er år bagud London og New York. Og det er på tide, at vi som restaurant byder ind med kvalitet på dette marked," siger Jacob Brink Lauridsen, der er medejer af Restaurant Taller. Sammen med Era Ora’s lillesøster, L’Altro, og 14 andre toprestauranter er han gået med i netværket.

Cofocos take away-kæde er i krise - redning er på vej

Endnu en spiller melder sig på convenience-banen

Stort gennembrud for convenience-koncernen Easyfood

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier