De troede sort honning var en fejl - nu er Geranium kunder

Den sorte honning er "fantastisk", siger den trestjernede Michelin-restaurant Geranium, der vil bruge det specielle fænomen til desserter.
Geranium fejrer den tredje Michelin-stjerne. | Foto: Jacob Ehrbahn, POLFOTO
Geranium fejrer den tredje Michelin-stjerne. | Foto: Jacob Ehrbahn, POLFOTO

Det var et rent tilfælde, at den nystartede Bigård i Taastrupgård i august kunne høste 41 kilo sort honning. Ifølge formand for Høje-Taastrup Bilaug er det de færreste biavlere, der kommer til at opleve dette fænomen, og egentlig troede medarbejderne på Bigården da også, at der var tale om en fejl.

De skriver Kab Bolig, der administrerer på vegne af 35 boligselskaber omkring 50.000 lejemål i hovedstadsområdet.

"Da vi høstede honningen, blev vi meget overraskede over, at dele af den var helt sort. Jeg troede honningen var dårlig og skulle smides ud. Men så smagte vi på den og opdagede, at den smagte af frugt - som brombær," fortæller formand for Bigården, Adem Kaplan.

Bigården kontaktede derefter den trestjernede Michelin-restaurant Geranium, og den berømte restaurant slog til med det samme og købte 54 bøtter. Den nyindkøbte honning skal bruges til en dessert bestående af bær og blomster og is lavet af bivoks. Ifølge Athanasios Feskos, assisterende køkkenchef hos Geranium er den sorte honning "fantastisk."

Tre stjerner til dansk Michelin-restaurant

Succes kan tvinge danske restauranter i armene på ufaglærte udlændinge

Danske gourmetperler rykker trods Nomas tab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også