Der er godt gang i salget af borde på de efterhånden rigtig mange danske gourmetrestauranter, hvor gode bøffer og vine har oplevet særdeles stor fremgang. Men udviklingen kan snart gå i stå, for branchen mangler akut faguddannede kokke og sommelierer, der kan holde restauranternes niveau, skriver Børsen.
"Vi har et super akut problem med at skaffe kokke, sommelierer og bartendere. Hvis man ikke gør noget ved problemet, så vil branchen stoppe med at udvikle sig," siger Jesper Boelskifte, adm. direktør i Copenhagen Concepts, til avisen.
I perioden 2010 til 215 er antallet af ansatte i servicebranchen steget med 20.000 og ifølge Greens Konjunkturundersøgelse, forventer 50 pct. af topcheferne i branchen, at de skal ansætte flere medarbejdere i løbet af de næste seks måneder, skriver Børsen.
Dansk restauratør er verdens største aftager af kobekød
Bøfkæde vokser massivt, men har ædt af sine egne restauranter
Dagrofa vil uddanne egne sommelierer
Superbrugsen investerer millioner i uddannelse