Mangel på kokke og sommelierer truer gourmetvækst

Restaurationsbranchen oplever en stigende efterspørgsel efter gode bøffer og ditto vine. Det kræver mere faglært personale, og dem er der mangel på, lyder det fra flere sider i servicebranchen.
Foto: Ritzau
Foto: Ritzau

Der er godt gang i salget af borde på de efterhånden rigtig mange danske gourmetrestauranter, hvor gode bøffer og vine har oplevet særdeles stor fremgang. Men udviklingen kan snart gå i stå, for branchen mangler akut faguddannede kokke og sommelierer, der kan holde restauranternes niveau, skriver Børsen.

"Vi har et super akut problem med at skaffe kokke, sommelierer og bartendere. Hvis man ikke gør noget ved problemet, så vil branchen stoppe med at udvikle sig," siger Jesper Boelskifte, adm. direktør i Copenhagen Concepts, til avisen.

I perioden 2010 til 215 er antallet af ansatte i servicebranchen steget med 20.000 og ifølge Greens Konjunkturundersøgelse, forventer 50 pct. af topcheferne i branchen, at de skal ansætte flere medarbejdere i løbet af de næste seks måneder, skriver Børsen.

Dansk restauratør er verdens største aftager af kobekød

Bøfkæde vokser massivt, men har ædt af sine egne restauranter

Dagrofa vil uddanne egne sommelierer

Superbrugsen investerer millioner i uddannelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter