FødevareWatch

Dansk restauratør er verdens største aftager af kobekød

Det yderst eksklusive japanske kobekød bliver ikke solgt ret mange steder på kloden. En kendt dansk restauratør er verdens største aftager, og der skrues op for mængderne.

Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV

De syv restauranter i Mash-kæden har som nogle af de ganske få i Danmark kobekød på menuen.

Ifølge Berlingske har restaurantkæden succes med salget af det masserede oksekød, på trods af en pris på 650 kr. for 100 gram, og succesen har ifølge avisen betydet, at man nu er den største aftager i verden af kobekød.

Landmanden der laver legendarisk Kobe-kød i Danmark

Alt i alt bliver det årligt til 4-5 tons importeret kobekød, som udover at blive solgt i de fire københavnske restauranter også bliver solgt i Mash-bøfhusene i Hamborg, London og Aarhus.

Næste år har kæden kontrakt på at aftage omkring 50 pct. af det kobekød, som bliver produceret i Japan, skriver avisen.

"Vi har valgt at fokusere på kobekød, fordi det er det mest sagnomspundne kød i verden, og fordi det står for det ypperste inden for kvalitet," siger Jesper Boelskifte, adm. direktør i Mash, til Berlingske.

Tidligere Mash-direktør skifter kødet ud med kapitalfond Bøfkæde vokser massivt, men har ædt af sine egne restauranter Lufthavnen gør butiksåbninger til videnskab 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier