FødevareWatch

Esben Lunde Larsen vil genoprette roen i blå blok

Den nyudnævnte miljøminister vil ikke garantere, at der kommer en grøn tillægsaftale til landbrugspakke.

Esben Lunde Larsen (V) er mandag ikke længere uddannelses- og forskningsminister, men udpeget som ny miljø- og fødevareminister efter partifællen Eva Kjer Hansens afgang i weekenden.

Som en af de første opgaver skal han se på, om der skal laves en grøn tillægsaftale til den landbrugspakke, der blev vedtaget i sidste uge, og som i sidste ende blev Eva Kjer Hansens undergang.

"Når jeg har sat mig ind i stoffet og talt med miljøordførerne, vil jeg naturligvis melde ud, hvordan vi arbejder videre. Jeg har stor tillid til, at der bliver genoprettet et godt samarbejde omkring det her felt.

Det er et vigtigt arbejde for regeringen, og det agter jeg at gøre mit bedste for," siger Esben Lunde Larsen.

Eva Kjer Hansen gik af, da De Konservative mente, at hun brugte forkerte regnemetoder i forbindelse med fremlæggelsen af pakken, og derfor mistede regeringens mindste støtteparti tilliden til hende.

De Konservative stemte for landbrugspakken, men ville have Eva Kjer Hansen væk, og partiet ønskede desuden en grøn tillægsaftale til landbrugspakken.

Tillægsaftalen er allerede blevet drøftet blandt de borgerlige partier, men nu skal Esben Lunde Larsen altså overtage opgaven.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag præsenterede ham som ny minister på området, var de første spørgsmål, om Esben Lunde Larsen var enig i Eva Kjer Hansens regnemetoder, og om han ville lave en tillægsaftale.

"Det er alt for tidligt at gå ind i det," siger Esben Lunde Larsen.

Vi har lige vedtaget en landbrugspakke, og nu skal jeg have tid til at komme ind i mit ministerium. Jeg skal have tid til at tale med ordførerne. Der er et arbejde foran, som jeg ser meget frem til," siger Esben Lunde Larsen.

Rasmus Jarlov, fødevareordfører for De Konservative, ønsker Esben Lunde Larsen tillykke med det nye job.

"Vi glæder os til samarbejdet :). Lad os få landbrugspakken i gang og styrket miljøet," skriver Jarlov, som spillede en hovedrolle i Eva Kjers Hansens afgang, på Twitter.

Sådan byder branchen ny minister velkommen

Ny fødevareminister udpeget

Fiskere ærgrer sig over ministerskifte

Rød blok rækker ud efter Konservative om miljøpakke

Pape ærgrer sig over eskalering i gyllegate

Pape blev Eva Kjers bøddel: Støtter fortsat Løkke

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier