FødevareWatch

Ny fødevareminister udpeget

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har ovenpå den seneste uges politiske drama udpeget en afløser for miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto/Arkiv

Efter det, der bedst kan betegnes som en hæsblæsende start på 2016 for Miljø- og Fødevareministeret, har statsminister Lars Løkke Rasmussen mandag kort før kl. 13 udpeget Esben Lunde Larsen som afløser for Eva Kjer Hansen, der valgte at træde tilbage som miljø- og fødevareminister i lørdags.

Det skriver Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil.

"Kører om fem minutter til Amalienborg for kl. 13.00 at fremstille en ny miljø- og fødevareminister og en ny uddannelses- og forskningsminister for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim. Ny miljø- og fødevareminister bliver Esben Lunde Larsen og ny uddannelses- og forskningsminister bliver Ulla Tørnæs, som jeg har valgt at kalde hjem fra Europaparlamentet. Det betyder, at Morten Løkkegaard udtræder af Folketinget for på ny at blive medlem af Europaparlamentet, og at Jakob Engel-Schmidt kommer i Folketinget igen," skriver Lars Løkke Rasmussen.

Dermed bliver der tale om mindre rokade i halen på Eva Kjer Hansens afgang.

Esben Lunde Larsen har siden regeringsdannelsen i 2015 fungeret som uddannelses- og forskningsminister, og han har blandt andet været i mediernes søgelys i forbindelse med en sag, der omhandlede udfærdigelsen af hans erhvervsPh.d. fra Københavns Universitet, hvor han er blevet beskyldt for at plagiere.

Esben Lunde Larsen blev første gang valgt til Folketinget i 2011 i Ringkøbingkredsen i Vestjylland, og som søn af en landmand er miljø- og fødevareområdet ikke helt nyt for Esben Lunde Larsen.

Der er officiel overdragelse i Miljø- og Fødevareministeriet klokken 14.30.

Ulla Tørnæs var også rygtet som arvtager til Eva Kjer Hansens post, men er i stedet blevet kaldt hjem fra Europaparlamentet for at varetage posten som uddannelses- og forskningsminister.

Tilfredshed i landbruget

På de sociale medier står organisationer og partier i kø for at lykønske de nye ministre med deres nye job.

På Twitter skriver blandt andet Karen Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer:

"Er rigtig godt tilfreds med valget af ny minister. Vi har i L&F haft et fortrinligt samarbejde med Esben Lunde på forskningsomr. og glæder os"

Partiet Alternativet tager den et skridt videre, og er klar med deres ønsker til den nye minister:

"Ønskeseddel til Esben Lunde: Mere økologi, mere vild natur. Her otte forslag til mere bæredygtighed"

Fødevareministeren fældet af landbrugspakken

Overblik: De dårlige sager, der ledte til Eva Kjers afgang

Efter kaotisk aften: Kjer sidder stadig som minister

Bæredygtigt Landbrug: "Det er justitsmord"

Minister lytter til forskerkritik - men fastholder pakke

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier