FødevareWatch

Pape blev Eva Kjers bøddel: Støtter fortsat Løkke

To dages forhandlinger hos statsministeren endte med, at Eva Kjer Hansen gik af som minister.

Søren Pape Poulsen, De Konservatives formand, fik sin vilje i magtkampen mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sagen om Eva Kjer Hansen.

Venstres miljø- og fødevareminister valgte lørdag at trække sig som minister, fordi De Konservative - sammen med rød blok - ikke længere ville have hende på posten.

Eva Kjer Hansen går af som konsekvens af landbrugspakken. De Konservative mener, at hun vildledte Folketinget i forbindelse med udformningen af aftalen.

"Tirsdag aften i denne uge meddelte vi, at vi ikke længere havde tillid til miljø- og fødevareministeren, da ministeren ikke har givet offentligheden et retvisende billede af konsekvenserne af landbrugspakken.

I dag kan vi konstatere, at hun har valgt at trække sig. Den beslutning tager vi til efterretning. Som vi hele tiden har sagt, så støtter vi fuldt ud op om statsministeren og Venstre-regeringen, og nu vil vi se fremad," skriver Pape på Facebook.

Torsdag blev landbrugspakken vedtaget i Folketinget med stemmer fra De Konservative. De stemte for pakken, men krævede Eva Kjer Hansens afgang.

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Overblik: De dårlige sager, der ledte til Eva Kjers afgang

S-ordfører afbrød samråd med Eva Kjer Hansen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier