FødevareWatch

S-ordfører afbrød samråd med Eva Kjer Hansen

Et samråd i Miljø- og Fødevareudvalget blev afbrudt efter få indledende bemærkninger. Ordførerne i rød blok mener, at der er for stor usikkerhed om ministeren position til, at samrådet gav mening.

Samrådet varede kun i kort tid, inden ordførerne fra oppositionen valgte at stoppe det. Inden da havde Eva Kjer Hansen forsvaret sit samarbejde med Bæredygtigt Landbrug. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Det politiske drama om landbrugspakken fortsætter efter, at miljø- og fødevareudvalget onsdag eftermiddag valgte at afbryde et samråd.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) var kaldt i det andet samråd på en uge for at forklare sit forhold til interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Men kort inde i samrådet valgte den socialdemokratiske fødevareordfører, Simon Kollerup, at afbryde seancen. Det skete efter, at Eva Kjer Hansen havde afvist af svare på, hvorvidt hun forventede stadig at være minister, når dagen er omme.

Herefter gav Simon Kollerup udtryk for, at han og de andre ordfører i rød blok, Maria Reumert Gjerding (EL), Ida Auken (R) og Lisbeth Bech Poulsen mente, at ministerens position var så usikker, at samrådet var meningsløst.

Baggrunden for samrådet er, at BT har afdækket, hvordan ministeriet har ladet sig kraftigt inspirere af den miljøkritiske organisation Bæredygtigt Landbrug i et kommissorium til en arbejdsgruppe, der skal se på vandløbene.

Samtidig er der rejst tvivl om, hvorvidt ministeriet har indgået en studehandel med organisationen for at undgå en retssag.

Ministeren afviste begge beskyldninger på samrådet, inden det blev afbrudt. Tidligere på dagen fik hun opbakning fra statminister Lars Løkke Rasmussen (V), der på et pressemøde gav udtryk for, at han stadig har tillid til sin minister.

Her oplyste statsministeren desuden, at han har indkaldt blå blok til en forhandlingsmøde om krisen, der kan føre til et udskrivelsen af et folketingsvalg, hvis ikke partierne bliver enige.

Lars Løkke: Eva Kjer har fortsat min tillid

Pape står fast: Eva Kjer Hansen må gå af som minister

Embedsmænd flygter fra Eva Kjer Hansens ministerium

Efter kaotisk aften: Kjer sidder stadig som minister

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier