FødevareWatch

KFC får erstatning efter rygter om mutant-kyllinger

Tre kinesiske teknologivirksomheder har været med til at sprede beskyldninger om, at fastfood-kæden KFC brugte deforme mutantkyllinger i sine restauranter, og er derfor blevet beordret til at betale erstatning til ejeren Yum Brands Inc.

Foto: Elise Amendola/AP/POLFOTO/arkiv

En domstol i Shanghai har stanget bøder ud til tre kinesiske teknologivirksomheder, der har været med til at sprede usande rygter om fastfoodkæden KFCs brug af råvarer.

Det skriver Reuters.

Beskyldningerne florerede på internettet om, at KFC brugte deforme mutantkyllinger med seks vinger og otte ben i sine restauranter, og de kreative folk bag rygterne har sågar fremstillet falske billeder af kyllingerne.

Den kinesiske domstol, the Xuhui District People's Court, mener, at selskaberne Yingchenanzhi Success and Culture Communication, Taiyuan Zero Point Technology og Shanxi Weilukuang Technology havde “skadet KFC’s omdømme” og ”forårsaget selskabet økonomiske tab” ved at tillade, at de usande rygter blev spredt på deres sociale medie-konti.

Derfor er de tre selskaber blevet pålagt bøder på samlet 600.000 yuan, hvilket også svarer til godt 600.000 kr. Det er dog noget mindre end de 1,5 mio. yuan, som KFC’s moderkoncern Yum Brands Inc. havde krævet fra hvert af selskaberne.

Yum Brand Inc. ejer udover KFC også kæderne Pizza Hut og Taco Bell. Koncernen har kæmpet med sin kinesiske forretning i en række år, hvor man er blevet påvirket af flere fødevareskandaler. Og selskabet har allerede annonceret planer om at spinde den kinesiske forretning ud fra resten af koncernen ved udgangen af i år.

Yum Brands Inc. aflagde sit regnskab for det seneste regnskabsår sidste uge, hvor man meldte om en nedgang i omsætningen på 2 pct. til 13,1 mia. dollars, mens nettoresultatet steg med 23 pct. til små 1,3 mia. dollars. Salget i KFC-restauranterne i Kina er faldet med 4 pct. fra 2014 til 2015 i butikker, der var åbne i begge perioder.

Amerikansk fastfood-gigant skærer slice af til Kina

Fastfoodgigant kæmper med kunderne og dyre skandaler

Falsk KFC-restaurant lukkes i Iran for at være "for amerikansk"

KFC-ejer vil sælge tacos til hele verden

20.000 spiste på svensk KFC i første weekend

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier