FødevareWatch

Amerikansk fastfood-gigant skærer slice af til Kina

Amerikanske Yum, der står bag Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og Taco Bell, vil udskille sin kinesiske forretning.

Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske fastfoodkæde Yum, der blandt andet står bag Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og Taco Bell, har planer om at udskille sin kinesiske forretning til et selvstændigt børsnoteret selskab.

Det skriver Bloomberg News.

Det nye selskab, som bliver et franchise under Yum, vil blive ledet af Micky Pant, som blev udnævnt til administrerende direktør for Yums kinesiske enhed i august.

Fastfoodkoncernen forventer, at opdelingen er gennemført i 2016. Yum forventer videre, at udskilningen ikke vil blive pålagt skatteafgifter.

Finanshuset Goldman Sachs rådgiver Yum i processen, samtidig med at PJT Partners fungerer som uafhængig rådgiver for Yums bestyrelse.

Yum-aktien stiger 4,2 pct. til 74,75 dollar i det amerikanske formarked.

Fastfoodkæde styrtdykkede efter skuffende tredje kvartal

Pizza Hut er kommet tættere på dansk comeback

KFC vil åbne 150 nye restauranter i Rusland

Pizza Hut fjerner kunstige farve- og smagsstoffer

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier