FødevareWatch

KFC vil åbne 150 nye restauranter i Rusland

Den amerikanske fastfoodkæde KFC har øget salget med næsten 50 pct. på det russiske marked og vil nu åbne 150 nye restauranter i den del af verden over de næste par år. Og det er langt fra den eneste fastfood-aktør, der stormer frem i regionen.

Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix.

Det går godt for den amerikanske fastfoodkæde KFC på det russiske marked. Så godt, at man planlægger at åbne hundredvis af nye restauranter i landet over de næste to år.

Det skriver Bloomberg.

KFC går efter at have 550 restauranter i de såkaldte SNG-lande (Fællesskabet af Uafhængige Stater) ved udgangen af 2017. Det sagde Oleg Pisklov, landechefen for den russiske afdeling af Yum! Brands – koncernen der ejer KFC – ved en ceremoni for åbningen af kyllingekædens restaurant nummer 400 i regionen. Det vil altså sige, at man regner med at åbne 150 nye butikker over de næste 18 måneder.

Baggrunden er, at KFC har klaret sig ganske godt i en tid, hvor det russiske marked ellers er trykket af stigende inflation og general nedgang på de fleste områder.

Det samlede restaurantmarked i landet gik ifølge Bloomberg tilbage med 4,4 pct. i årets første kvartal, men i den samme periode har KFC løftet sit salg i regionen med 48 pct. i lokal valuta. Det skyldes i høj grad, at de pressede russiske forbrugere vender sig mod billigere muligheder som fastfood.

Og ifølge Bloomberg er det ikke kun KFC, der nyder godt af det. Burger King åbnede mere end 100 nye restauranter i Rusland sidste år, og McDonald’s åbnede 73 og har 50 mere på tegnebrættet for i år.

Oleg Pisklov afslørede ved åbningsceremonien for KFC-restaurant nummer 400 også, at Yum! Brands har store planer for sine to andre fastfoodkæder i forbindelse med det russiske marked.

Koncernen planlægger at åbne 300 Pizza Hut-restauranter i regionen, sagde landechefen, uden dog at ville give en præcis tidshorisont for åbningerne. Samtidig vil man muligvis også bringe Taco Bell til landet. Her er der dog endnu ingen konkrete planer.

KFC rykker ind i Myanmar

Endnu en fastfood-gigant udvider i Afrika

Pizza Hut prøver igen lykken i Afrika

Kreml vil spise McDonald's frokost

Russisk kødkæmpe indgår aftale med McDonald’s

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier